30 september 2013

dagens tips: Miss Representation

jag har en filmrekommendation till er, Miss Representation! såg den igår (och ser om den nu as we speak hehe :D) och kan inte släppa hur bra den var. man blir arg, inspirerad, peppad och påmind om varför man är feminist och fortsätter kämpa för kvinnors rättigheter!! (har serri börjat tappa suget efter x antal diskussioner med fulla antifeministiska killar på krogen men nu e ja pepp igen!! :D)

tycker det är grymt hur de på under den här filmens korta tid (1,5 timma) lyckas ta upp så många olika punkter och aspekter i hur kvinnor representeras och förtrycks i media, på ett pedagogiskt och tydligt sätt med hjälp av sjuka statistik och citat. Ett exempel som fick mig att vilja slå sönder tv'n var hur tv- och radiosändningar sett ut i USA (och fortfarande gör kan man ju anta) när det handlar om kvinnliga politiker, där de säger saker som: "another angry black woman", "ugly skanks", "fat moron", "ugly hag" (med mera!!) samt att på frågan vad det finns för nackdelar med en kvinna i Vita huset får svaret: "Besides the PMS and the mood swings?"

......
ba
hände
just detta
??

MEN. e så pass många ägiga, smarta och roliga quinns som e med och gör att man inte blir enbart ledsen av filmen utan bitvis glad, lollar rätt ut och blir som sagt inspirerad.

SÅ. gör er själva en tjänst, se filmen och få fett mycket kunskap om feminism på köpet! och visa den även för era pojkvänner, killkompisar, tjejkompisar AH ALLA bör se denna!! finns på netflix, annars kan ni säkert hitta den någon annan stans på the world wide web, bara alla ser den ok?? PUSS, KRAM OCH SISTERS UNITE!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar